Σελίδες

Τρίτη 2 Ιανουαρίου 2018

Είμαστε μεγάλοι ... θεατρίνοι!!!

Συνεχίζουμε το δεύτερο πρόγραμμά μας στο eTwinning, Τέχνη, τέχνη είσαι εδώ;
Το Δεκέμβριο, αφού όλοι στα σχολεία ασχολούμαστε με τα Χριστούγεννα και λίγο πολύ κάνουμε και γιορτούλα, τον αφιερώσαμε σε μια άλλη μεγάλη τέχνη, στο Θέατρο.
Μέσα από τους ρόλους μας και τις πρόβες μας για τη γιορτή μας, μιλήσαμε για τους ηθοποιούς, το θέατρο στα αρχαία χρόνια, την αλλαγή μας και την προσποίηση σε κάποιον άλλο άνθρωπο ή ζώο ή "άψυχο" αντικείμενο που μπορεί να πάρει ζωή μέσα από το παίξιμό μας, το κουκλοθέατρο, τις μαριονέτες, το θέατρο σκιών, τους σκηνοθέτες και άλλους που εργάζονται για να ανέβει μια παράσταση και πολλά άλλα.
Εικόνες από τους δικούς μας ηθοποιούς και το έργο μας


Όλος ο θίασος επί σκηνής!!!


Στα πλαίσια του προγράμματος, αποφασίστηκε να δημιουργηθεί με το εργαλείο Genial.ly, ημερολόγιο για το 2018, όπου οι μήνες μοιράστηκαν στα συνεργαζόμενα σχολεία και τα παιδιά σε κάθε μέρα του μήνα θα δίνουν μια ευχή.

Το σχολείο μας μαζί με το 15ο Νηπιαγωγείο Πατρών, ανέλαβε τον Απρίλιο

Δώσαμε στα παιδιά μια ζωγραφιά με τον Μικρό Πρίγκηπα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ, πάνω στον πλανήτη, τα παιδιά τη χρωμάτισαν σα μάσκα και γράψαμε στη θέση του στόματος μια ευχή.
Μερικές από τις μάσκες μας

Τα παιδιά "έμπαιναν" πίσω από τη μάσκα κι έλεγαν την αντίστοιχη ευχή της ημέρας τους. Εμείς πήραμε τις ζυγές μέρες του μήνα και τις 5 τελευταίες και η Πάτρα τις μονές μέρες μέχρι τις 25. Φωτογραφήθηκαν και βιντεοσκοπήθηκαν και τα βίντεο ανέβηκαν στο ημερολόγιο.

Συνεχίζουμε με το νέο έτος ................. Καλή Χρονιά!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.